De Varende Villa; duurzaam wonen en elektrisch varen

Met de Varende Villa heeft U een pleziervaartuig met het comfort van een huis. U kunt voor langere of kortere tijd op het water wonen zonder dat U hiervoor een ligplaatsvergunning nodig heeft.

Door de 32 zonnepanelen wordt voldoende stroom opgewekt om energieneutraal te kunnen wonen. De overtollige energie wordt opgeslagen in grote accupakketten, zodat er een langere periode met weinig zon overbrugd kan worden. Als U naar mooi plekje in de natuur wilt varen, dan staan U daarvoor twee elektromotoren ter beschikking waarmee, 5 tot 6 uur op kruissnelheid kan worden gevaren.

Door de geringe diepgang van nog geen 60 cm zijn kunt U vrijwel overal komen. Afmeren kan gemakkelijk door de vier electrisch bedienbare spudpalen op alle hoeken, zodat u net zo stevig als een huis ligt.

Door de zware isolatie en de dubbele of driedubbele beglazing kan er ook ’s winters comfortabel gewoond en gevaren worden.

Het varen gaat heel erg gemakkelijk. Voor en achter worden elektro pod motoren geplaatst die 180 graden kunnen draaien. Het schip kan dus om zijn as draaienof zelfs opzij varen. Dus geen last van zijwind en makkelijk aanmeren. Als het schip in de goede positie ligt kunnen de zware houten spudpalen met een druk op de knop naar beneden vallen. Vastleggen met touwen en stootwillen is dus niet nodig. De spudpalen zijn van zwaar tropisch hardhout en kunnen 275 cm onder het schip uitsteken. Houten palen kunnen niet verbuigen zoals metalen versies die dan niet meer omhoog kunnen.

Elke Varende Villa wordt op maat gemaakt naar de wensen van de klant. Dakterras, 1 of 2 slaapkamers, afwerking keuken en badkamer, techniek, enz.

 
 

contact

 

 

info@lecowa.nl